mandag 27. oktober 2014

Drømmehjertet

Boken jeg har valgt å skrive om heter Drømmehjertet og er skrevet av Cecilia Samartin. Boken ble gitt ut i 2004, og hadde opprinnelig tittelen  "Ghostheart" som ved senere utgivelse ble endret til "Broken Paradise". Den norske utgaven ble først gitt ut på norsk i 2010 av juritzen forlag as, Oslo. Boken er oversatt av Kirsti Øvergaard.

Drømmehjertet er et historisk drama. Handlingen utspiller seg i Cuba 1956. To kusiner er hjertevenner inntil Castros revolusjon brått skiller dem. Nora flykter med familien til USA, mens Alicia opplever at det lykkelige livet i Havanna blir snudd til nød og fattigdom under Castros regime.

Jeg valgte boka fordi flere anbefalte den og den har fått svært god kritikk.

Boken er skrevet kronologisk og begynner fra starten av, med å fortelle om barndommen til Nora. Handlingen i de første kapitlene går tregt og er fortalt langsomt. Likevel merker jeg at handlingen bygger seg opp og nærmer seg en spenningstopp. Dette gjør at man blir nysgjerrig og vil finne ut mer.




2 kommentarer:

  1. Spennende med tidshopp tilbake til Cuba på 50-tallet. Du har en fin og ryddig blogg, så her venter vi på fortsettelsen, hvem vi møter, hva som skjer utover i boka. God start på bloggen!

    SvarSlett