mandag 5. januar 2015

Dett var dett


Da har jeg lest ferdig boken, så i dette innlegget skal jeg fortelle om bokas temaer og min mening om den.

Boken har flere temaer. Hovedtemaene er håp og evigvennskap. Dette fordi vennskapet mellom Nora og Alicia står sterkt gjennom alle utfordringene de møter i boken. Håp står også sentralt gjennom hele fortellingen. Andre temaer kan være livsendringer og kjærlighet(både for land og mennesker). Mange av temaene i boken kan knyttes til forfatteren, Cecilia Samartin. Bl.a. livsendringer, siden hun og familien hennes flyktet fra livet på Cuba, til et nytt og annerledes liv i USA.

Helt ærlig ble jeg veldig overrasket av boken. Jeg bruker ikke å lese slike bøker, og ut i fra utseende og resymeet, syntes jeg den hørtes litt kjedelig ut. Men kjedelig var den langt i fra. Jeg synes det er en svært godt skrevet bok med gode skildringer, man kan virkelig leve seg inn i boken. Den har en sterk handling som er bygd på sanne hendelser. Det jeg syntes trakk ned var at begynnelsen av boken var treg. Jeg synes også slutten på boken var litt dårlig, siden den kom brått på og var urealistisk. Jeg gir derfor boken terningkast 5.

Alt i alt er det en utrolig sterk og bra bok, som jeg vil anbefale alle å lese. Og hvem vet, kanskje den overrasker dere også..